Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förhandlingen klar: Mitthem höjer hyrorna med 0,78 procent från 1 april

Mitthem höjer hyran med 0,78 procent från den 1 april.

Annons

Det står klart sedan hyresförhandlingarna för 2016 nu är färdiga.

Höjningen motsvarar 55 kronor mer i månaden om hyran är 7 000 kronor i månaden.

– Om höjningen slås ut på hela 2016, så motsvarar den 0,59 procent. Snittet för hela riket ligger nu på 0,56 procent om jag minns rätt, säger Conny Säker, förhandlare för Hyresgästföreningen.

Vi är glada över ett snabbt avslut där vi lyckats hålla höjningen på en relativt låg nivå, säger Marie Selin, vd Mitthem, i ett pressmeddelande.

Nytt är att höjningen gäller ända till den 31 mars nästa år, man har alltså flyttat perioden tre månader framåt.

– Vi tycker att det är positivt att höjningarna kommer då i stället för vid årsskiftet, då många hyresgäster har en rätt ansträngd ekonomi, säger Conny Säker.

Hyreshöjningen beror, enligt Mitthem, på ökade kostnader för sophantering och ett fortsatt stort behov av underhåll.

– Energieffektiviseringar har gjort att de kostnaderna, trots höjda taxor, kunnat hållas på i stort sett oförändrat nivå, säger Marie Selin.

I årets överenskommelse ingår också en liten höjning av avgiften för vatten – i de fall där Mitthem debiterar för vattnet. För en normaltrea motsvarar höjningen 50 kronor per år, uppger Mitthem.

Denna vecka startar förhandlingarna med Timråbo