Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlåt för missbedömningen

Vi tar en resa till Turkiet, du, en äldre herre, sitter på bussen som ska ta oss till vårt hotell. Framme skyndar jag ut för att checka in. Min syster som väntat på våra väskor vid bussen, berättar att en man som troligtvis varit alkoholpåverkad ramlat utanför bussen.

Vi ser dig lite då och då under veckan du ser lite frånvarande ur. Med blicken sökande sitter du ibland ensam vid måltiderna. Du stapplar lite vingligt fram, jag står efter dig när du ska hämta några kakor till kaffet. Du tappar en och har svårt att plocka upp den andra, jag hjälper dig. Förlåt för att jag antog att du fått lite för mycket förfriskningar.

Jag simmar i poolen när jag ser dig försöka fälla upp solstolen. Jag simmar dit och hjälper dig. Vi står och väntar på bussen som ska köra oss till flygplatsen. Du kommer ut med din väska, den rullar iväg lite när du ställer i från dig den, vilket leder till att du faller. Ingen reagerar så jag går fram och frågar hur det gick, en man kommer fram och vi hjälper dig upp. Mannen hjälper dig med väskan till bussen.

Framme vi flygplatsen lyfter jag fram din väska och du frågar om vi kan slå följe inne på flygplatsen. Vi går till taxfree, och söker oss till vår gate som finns på ett annat plan. Du bjuder oss på kaffe som tack. Du berättar lite om din livshistoria, det visar sig att du har starkt nedsatt syn. Du är 80 år och älskar att resa.

Jag hoppas du fortsätter med det och att du hittar en fin käpp som resesällskap som kan hjälpa dig med bland annat avståndsbedömningen.

En medmänniska som du berörde

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel