Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust för Kubens del i första omgången av Svenska cupen: "Ett orättvist resultat"

Det blev en förlust för Kubikenborgs del i matchen mot Söderhamn i den första omgången av Svenska cupen. Trots förlusten är tränare Bert Stålberg nöjd med lagets insats. "Vi gör en jättebra match mot ett stabilt division II-lag", säger han.

Matchen mellan Kubikenborg och Söderhamn slutade med seger för gästande Söderhamn. Trots att lagen vanligtvis spelar i olika divisioner tycker tränare Bert Stålberg inte att det var något som märktes.

– Vi gör det bra ändå. Det skiljer en division mellan lagen och det kunde man faktiskt inte se. Jag tycker att vi var det spelförande laget och det var vi som stod för lite kreativitet och fantasi, säger han.

Större delen av första halvlek var mållös fram till att Söderhamns Marcus Englund i den 42 minuten fick in bollen bakom Kubikenborgs målvakt Cristofer Högbom. Trots många lägen från båda lagen blev det matchens enda mål.

– Även fast de fick ett sent mål i första halvlek var vi med rejält och förde matchen i långa perioder. Det kommer olyckligtvis ett mål. Jag tycker att det är ett ganska orättvist resultat, men det är ju målen som räknas.

Bert Stålberg vill inte lyfta några särskilda spelare, utan tycker att hela laget gör en bra match.

– En sån här gång tycker jag att det finns så många spelare att lyfta, så det är orättvis att lyfta någon. Jag tycker att hela laget gör en fantastiskt bra insats och det måste stärka killarnas självförtroende att gå in i seriespelet på lördag.

Matchfakta:

Kubikenborgs IF – Söderhamns FF 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 (42) Marcus Englund

Domare: Robert Ahlman, Bollnäs