Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust igen – nu kommer nödvändiga förstärkningar

Det blev ytterligare en förlust för SDFF mot Umeå – och fler skador.

Men nu är det klart med efterlängtad förstärkning. Redan nu på söndag är ett nyförvärv klart för spel.

SDFF:s tränare Fredrik Carström är tydlig när han får frågan om han någonsin under sin tränarkarriär varit med om något liknande.

– Nej aldrig.

– Vi har alltså tolv spelare i truppen nu medräknat Kátia och då är inte hon heller frisk egentligen.

Han suckar och säger sen även:

– Och så har vi ju Pernilla Wennman också nu, hon är också med bland de tolv. Hon fick kliva av i dag.

SDFF tvingades alltså borta mot Umeå Södra inkassera ytterligare en förlust i Elitettan, trots att laget höll 0–0 länge. Men efter cirka en timmes spel tvingades brasilianskan Kátia kliva av liksom Pernilla Wennman.

– Linda Sjödin var också skadad men vi valde ändå att hålla henne kvar, trots att hon inte kunde gå för fullt. Vi behöver hela tiden tre poäng och gör allt som går för att få det, säger Carström.

Med tio minuter kvar gjorde Umeå Södra 1–0 och när SDFF jagade kvitteringen kom i stället även 2–0.

– Jag tycker så fruktansvärt synd om tjejerna som gör ett sånt helsikes jobb och aldrig ger upp, säger Carström som dock kan glädjas åt att den brandskattade truppen nu får välbehövligt tillskott – från bland annat just Umeå Södra.

– Vi har gjort klart med Johanna Ekenberg som fått lite speltid hos Umeå Södra, hon kommer att vara spelklar för oss redan till nu på söndag. Sen har vi även gjort klart med en amerikanska; en mittfältare som heter Tracey Richards. Hon kommer att ansluta till matchen efter det, säger Carström.