Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlustfria Selånger ångar vidare mot allsvenskan

Selånger Bandy tuffar vidare i division I.
Åtta matcher, åtta segrar.
– Skönt, konstaterar tränare Simon Hansson efter 10–6 mot Broberg/Söderhamn.

Annons

Hemmalaget Broberg/Söderhamn gjorde visserligen sex mål på serieledande Selånger, men det var aldrig någon riktig fara på taket för gästerna.

Efter den första halvleken stod det 5–2 på resultattavlan i Selångers favör.

Då hade Karl Högberg redan gjort tre mål. Efter paus gjorde han ytterligare tre och är nu uppe i 32 gjorda mål efter åtta matcher för delad skytteligaledning.

– Det underlättar ju såklart när han gör mål, han har fått en kanoninledning på säsongen och det är alltid tacksamt med en sådan målskytt. Han hade inte sex klara lägen utan gör mål från halvläge och det är en jätteviktig egenskap för en anfallare, säger Simon Hansson om sin spjutspets.

Dryga kvarten in i andra halvlek hade Selånger dragit ifrån till 8–3 efter ytterligare två mål från Karl Högberg.

Tio minuter senare hade Högberg gjort ytterligare ett mål innan Mickael Norberg kunde göra Selångers tionde för dagen. Sedan var det slut på den offensiva urladdningen.

Något som spelade mindre roll även om hemmalaget åstadkom ett par reduceringar.

– Defensiven fungerar väldigt bra. Visst, vi släpper in sex mål, men fyra av dem kommer efter hörnor som vi inte får bort. När vi har uppställt försvar så är vi täta. Broberg gör det bra och ställer om snabbt efter att ha bjudit in oss i banan, så det fick vi passa oss för, säger Hansson.