Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forna världsmästaren från Sundsvall jagade rekord under veteran-VM i styrkelyft

Något nytt europarekord blev det inte för Thomas Wulffeld under veteran-VM i styrkelyft. Däremot satte han ett nordiskt veteranrekord i knäböj. Det nya rekordet lyder 210 kilo.
– Jag ställde in mig på att sätta rekord, det har fått motivera mig, säger han.

För två år sedan blev han världsmästare i klassisk styrkelyftning när tävlingen gick i Finland. I år har Thomas Wulffeld varit med och arrangerat veteran-VM i Sundsvall, parallellt med sin egen tävlingsuppladdning.

– Jag har varit en del av arrangemanget. Jag fick lite ledigt i går eftermiddag för att kunna ladda, och det har funkat bra med den uppladdningen. Jag har varit lite nojig över vikten, för jag har legat lite högt, men de sista dagarna har det gått till sig, säger han.

Tävlingen går i olika klasser, där tre grenar ska klaras av: knäböj, bänkpress och marklyft. Sedan slås det bästa resultatet från varje gren ihop till en totalpoäng. Planen var att försöka sätta svenskt rekord, och eventuellt också nordiskt veteranrekord, i knäböj. Redan under sitt andra lyft putsade han sitt svenska rekord med två kilo, och i tredje lyftet satte han också ett nytt nordiskt veteranrekord, 210 kilo.

– Det var jättekul. Det enda jag är missnöjd med är att det inte fanns några motståndare i min klass. Det fanns faktiskt tre andra anmälda, men alla tre hade strukit sig, säger Thomas Wulffeld.

– När jag såg att de tre andra strukit sig tappade jag suget lite, men sen tänkte jag att det är ju hemma, det är min egen klubb, jag bor tio minuter härifrån... så jag kände att jag måste ställa upp och göra något bra. Då ställde jag in mig på att sätta rekord istället, det har fått motivera mig, säger han.

I marklyftet, som är paradgrenen, hade Thomas Wulffeld förhoppningar om att slå sitt eget europarekord.

– Jag har känt sista veckorna att det har svarat ganska bra med träningen. Planen var att gå direkt på europarekordet, men jag hade lite problem med greppet i golvet. De två första lyften kände jag att inte fick något grepp, så jag känner väl så här i efterhand att jag skulle ha bytt skor, säger han.

Inför tredje lyftet tog han på sig ett par andra skor, men bytet kom för sent.– Andra lyftet var så tungt, så då fanns det ingen kräm kvar sen. Det är väl det enda smolket i bägaren, att jag kände att jag inte hade bra grepp för fötterna. Men annars är jag supernöjd, säger Thomas Wulffeld.