Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre GIF-stjärnan Ari Skúlason klar för ny klubb – ännu ett ekonomiskt tillskott för GIF

Belgiska Lokeren blir Ari Skúlasons nya klubb efter att han skrivit på ett treårskontrakt. GIF Sundsvall får därmed ett ekonomiskt tillskott på grund av en vidareförsäljningsklausul. "Vi kommer att få en viss procent", säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

För några veckor sedan var han med och tog Island till kvartsfinal i fotbolls-EM. Nu är det klart att den 29-åriga Ari Skúlason lämnar sitt danska Odenese och den nya klubbadressen blir belgiska Lokeren. Klubben skriver på sin hemsida att islänningen skrivit på ett treårigt kontrakt.

Läs mer: Skúlason på väg till Belgien – kan innebära mer pengar till GIF

Han lämnade GIF Sundsvall för Odenese för tre år sedan och övergången betyder att GIF Sundsvall får ta emot en viss summa pengar vid försäljningen. När islänningen såldes från GIF till Odense ska en vidareförsäljningsklausul ha förhandlats in i affären.

– Det kommer att generera lite pengar. Jag kan inte säga något om summan eller hur stor procent det rör sig om, säger Urban Hagblom.

Läs mer: Bud på Ari – kan ge GIF pengar