Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre landslagsstjärnans sågning: ”Jag blir riktigt irriterad på Giffarna”

GIF Sundsvall levde över sina tillgångar för att klara det allsvenska kontraktet.
Det menar förre landslagsstjärnan Erik Edman som är irriterad.
– Jönköpings Södra har ju exempelvis skött sin ekonomi och åkte ur på grund av det, säger han i podcasten "Ljugarbänken".

GIF Sundsvall är en förening i ekonomisk kris och har haft återkommande problem med elitlicensen.

Det irriterar den förre landslags- och Premier League-försvararen Erik Edman som i det senaste avsnittet av podcasten "Ljugarbänken" riktar skarp kritik mot föreningen.

– Jag kan bli riktigt irriterad på det här när man sköter sin ekonomi så som Sundsvall har gjort. Man har budgeterat med ett alldeles för högt publiksnitt och man har budgeterat med att sälja spelare, säger han och fortsätter:

– Jönköpings Södra har ju exempelvis skött sin ekonomi och åkte ur på grund av det, medan Sundsvall som har misskött sin ekonomi stannar kvar i allsvenskan och i sin tur då får ta del av tv-pengar på ett annat sätt. Jag tycker att det är tråkigt, fortsätter Edman.

► (+) GIF Sundsvalls har handlingsplanen klar för att rädda ekonomin: "Väntar på underskrifterna"

Vidare menar han att klubbar som sköter sin ekonomi men blir resultatmässigt lidande borde kompenseras ekonomiskt i efterhand. Till exempel Jönköpings Södra i fjol.

– Man har en regel om att ekonomin ska skötas med den här elitlicensen och sedan så underbudgeterar Giffarna på olika sätt och kommer i klistret. För att därefter hoppas kunna lösa det med ett lån mot en eventuell försäljning av Emil Forsberg, då det i så fall skulle trilla in ett par miljoner via någon vidareförsäljningsklausul. Det irriterar mig, säger Erik Edman i "Ljugarbänken".

Marcus Bohlin: Därför ska kommunen inte slänga skattepengar på Giffarna

Johan Nikula: Vi låter inte GIF Sundsvall gå omkull – ekonomin må vara usel men under kontroll