Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre NHL-stjärnan hyllar Timrå IK:s juniorsatsning: "Ett fantastiskt bra ställe"

Ulf Dahléns son Jonathan gör succé i Timrås A-lag.
Nu hyllar den forne NHL-stjärnan Timrås sätt att jobba med unga spelare.
– Vill du satsa på hockey är Timrå ett fantastiskt bra ställe, säger han.

Jonathan Dahlén kom till Timrå IK från HV71 förra säsongen och inledde med att spela juniorhockey.

Den här säsongen är han en av nyckelspelarna i klubbens A-lag.

Läs mer: Ulf Dahlén om sonens succé – och sina möten med Timråtränarna

Jonathans pappa, tidigare NHL-spelaren och tränaren Ulf Dahlén, ger nu sin syn på Timrå IK:s sätt att jobba med unga spelare.

– Det finns möjligheter och de släpper fram de yngre. Tittar man på A-lagstruppen tror jag runt 50 procent är från egna hockeygym och det är nog ganska unikt i hockeysverige på en hög nivå, säger han.

Ulf Dahlén fortsätter:

– De har bra ledare, det finns bra möjligheter till att träna och de har en fantastisk skola som samarbetar med hockeyn.

Familjen Dahlén tog själva kontakt med Timrå för att undersöka möjligheten för Jonathan att gå till klubben när han ville lämna HV71.

– Vill du satsa på hockey som ung är Timrå ett fantastiskt bra ställe, och det finns hockeykultur där. Det sitter i väggarna, och sådant är inte så lätt att sätta dit, säger Ulf Dahlén.

Läs mer: Så blev Jonathan Dahlén en av Sveriges hetaste juniorspelare

MISSA INTE: Håll koll på ditt favoritlag i mobilen – få pushnotiser när vi skriver om Timrå IK, GIF Sundsvall eller Sundsvall Hockey. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.