Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre SDFF-spelaren klar för spel i Italien: ”Väldigt exalterad”

Det blev bara en säsong för Jenny Hjohlman i Kif Örebro.
Nu är den tidigare Sundsvalls DFF-spelaren i stället klar för spel i italienska Florentia.
– Det känns som att damfotboll i Italien bara växer och den är mycket mer teknisk än den svenska där fysiken verkligen spelar roll, säger Hjohlman i ett pressmeddelande.

Jenny Hjohlman kom som ett meriterat nyförvärv till Kif Örebro inför den gångna säsongen. Bland hade hon hunnit med att vara med i såväl den svenska EM-truppen 2013 och i VM-truppen 2015. Men hon hade, precis som hela laget, svårt att lyckas och åstadkom bara ett mål på hela säsongen.

Nu står det klart att hon inte följer med laget ner till elitettan. I stället blir det spel med Florentia som toppar italienska serie B och har goda chanser att nå högsta ligan.

– Jag är glad att jag har kommit till Florentia. Florentia-projektet är väldigt intressant och jag tycker om lag som sätter viktiga och långsiktiga mål. Jag är väldigt exalterad att inleda den här nya upplevelsen med den rödvita tröjan. Det känns som att damfotboll i Italien bara växer och den är mycket mer teknisk än den svenska där fysiken verkligen spelar roll, säger Hjohlman i ett pressmeddelande.

Viksjöfors-produkten Jenny Hjolman utvecklades till elitspelare under fem säsonger i Sundsvalls DFF och hon lämnade Sundsvall för Umeå IK 2012.

LÄS OCKSÅ: Startspelaren förlänger med Kif Örebro trots degraderingen – men byter position: "Kommer att använda Frida på mittfältet"

Kontraktsläget i Kif Örebro

Klara för 2018, målvakter: Mimmi Paulsson-Febo (åter från Västerås BK 30).

Backar: Emelie Andersson, Emma Östlund, Emma Lindén, Maja Götberg (ny från Göteborg), Frida Abrahamsson (ny från Piteå).

Mittfältare: Frida Svensson, Hanne Gråhns, Maja Regnås, Freja Olofsson, Rebecka Holm (ny från Kristianstad), Jonna Dahlberg (uppflyttad från juniorlaget).

Anfallare: Adelisa Grabus, Sara Lilja Vidlund (ny från Rävåsen).

Har utgående kontrakt: Lisa Dahlkvist, Linda Hallin, Jenny Hjohlman, Lejla Basic, Hanna Terry, Nora Abolins, Maria Hammarström Liljesson.

Klara förluster: Michelle de Jongh, Vittsjö, Julia Spetsmark, Manchester City, Fanny Andersson, Djurgården, Emma Jansson, Hammarby, Marina Pettersson-Engström, Rynninge, Jenny Hjohlman, Florentia, Carola Söberg, slutar, Elin Magnusson (huvudtränare), do.