Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre SHL-profilens jättesågning av 'Perra' Johnsson: "Håller inte på elitnivå"

Per-Erik Johnsons ses, av många, som en frisk fläkt i Leksand.
Det tycker inte tidigare SHL-profilen Fredrik Bremberg – som spelade för "Perra" i Timrå säsongen 2011/2012.
– Alla experter hyllar valet av Perra, varför? En omodern taktiker och en headcoach som inte längre håller på elitnivå, skriver han på sin twittersida.

Efter en katastrofal höst och en jumboplats i Hockeyallsvenskan valde Leksand under måndagen att göra om i tränarstaben – ordentligt.

Sjur Robert Nilsen och Johan Rosén lämnade efter ett möte med klubben under söndagskvällen och Per-Erik Johnsson presenterades som ny huvudtränare tillsammans med Magnus "Sigge" Svensson och Gereon Dahlgren vid sin sida.

– Det är ett utsatt läge för Leksand nu och de har bett om min hjälp. Vi har lyckats komma överens och nu är Leksands sak min sak, sa "Perra" till Sporten ett par timmar efter att han anställts.

LÄS MER: Leksandkaptenen efter beskedet: "Det är för jävligt – jag har misslyckats"

På flera håll, av experter och profiler, hyllades Leksands drag att plocka in Per-Erik Johnsson. Klubblegendaren, Christer Abris, tyckte det var rätt läge att ta in värmlänningen.

– Han har erfarenhet, glimten i ögat och är en härlig kille. Han är relativt lugn på ytan men kan riva ifrån om det behövs. Han har kunnandet och ett stort intresse, säger Abris till Sporten.

LÄS MER: Efter tränarförändringen – experten sågar Leksand: "Ett stort misslyckande"

En som inte är lika imponerad av Leksands anställning är tidigare SHL-profilen Fredrik Bremberg. På Twitter skickar han en sylvass sågning till sin förre tränare som han spelade för i Timrå under säsongen 2011/2012.

– Alla experter hyllar valet av Perra, varför? En omodern taktiker och en headcoach som inte längre håller på elitnivå, skriver han och kort därefter svarar Sportbladets Tomas Ros.

Ros: hårda ord.

Bremberg: det är elitnivå och ingen korphockey, då får man ta lite hårda ord.

LÄS MER: "Perra" Johnssons första intervju som LIF-tränare: "Nu är Leksands sak min sak"

LÄS MER: Leksand släpper tränarduon – han tar över