Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre Timråmålvakten höll nollan och hyllades av fansen i Frölundadebuten: "Mattsson till landslaget"

Frölunda kunda knappast ha inlett SHL-säsongen bättre, efter två segrar på två matcher. Och inte Johan Mattsson heller, för den delen, som i sin första SHL-match i karriären höll nollan.
– , säger han till Hockeysverige efter 3–0-segern mot Karlskrona.

Hockeynyheter direkt i din mobil: Här är Hockeypuls nya app – ladda ned den i App Store

Hockeynyheter direkt i din mobil: Här är Hockeypuls nya app – ladda ned den i Google Play

De två senaste säsongerna har han varit en nyckelspelare i Timrå. I år representerar 25-åringen Förlunda och i går gjorde han sin SHL-debut mot Karlskrona. Och han hade inte kunnat få en bättre start i Sveriges bästa hockeyliga.

Räddade samtliga puckar, höll nollan och hyllades av hemmafansen, som bland annat sjöng: "Mattsson till landslaget", enligt Hockeysverige.

– Jag tyckte jag hörde det men jag visste inte hur seriöst det var. Men det var väl kul att dom ropar det. Roligt att dom ropar bra saker, säger Mattsson till Hockeysverige.

Gilla Hockeypuls på Facebook

Följ Hockeypuls på Twitter

På läktaren hade Mattsson dessutom sin mamma, och efter matchen bjöd han henne och resten av publiken på ett dansnummer.

– Det var någon i laget som sa till mig att jag skulle dansa. Det hörde jag, så det blev det en liten kajakpaddling, säger han till sajten.

Missa inte: Hockeypuls byter skepnad – startar ligasatsning på SHL, SDHL och allsvenskan

Totalt fick Mattsson mota 13 skott på vägen till 3–0-segern. Spelmässigt inte hans svettigaste kväll i karriären, men definitivt en av de mer minnesvärda. Och målvakten ger sig själv toppbetyg efter insasten.

– Det kan väl inte bli så mycket bättre än det här. Klart de kunde haft fler skott, men jag räddade de skott jag fick mot mig. Helt klart tio plus, säger han.

Adam Johansson: "Titta här alla hockeyälskare – nu börjar Hockeypuls nya resa"

Missa inte: Hockeypuls nya sajt – nyheter från SHL, SDHL och allsvenskan