Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre Timråspelaren Anton Lander orolig för sin framtid i NHL: "Det är jobbigt"

Inte ett enda mål på 51 matcher denna säsong.
Nu är Anton Lander orolig över sin framtid i Edmonton Oilers.
– Jag har väl, vad är det, 20-21 matcher kvar att bevisa att jag vill vara kvar i klubben, säger han till Viasats NHL-blogg.

Annons

Efter flera säsonger pendlande mellan NHL och AHL var det i år Anton Lander skulle få en cementerad plats i Edmonton Oilers laguppställning.

Det har han fått, men säsongen har ändå inte blivit som den tidigare Timråspelaren tänkt sig. På 51 matcher har det endast blivit två assists från Landers klubba.

Mållös hittills denna säsong, alltså. Något som satt grillor i 24-åringens huvud.

– När du väl lägger ned huvudet på kudden på kvällen så tänker du på det. Det är tufft, det är jobbigt, säger Lander och fortsätter.

– Det vore skönt att få bort gorillan på axeln. Hela jävla djungeln sitter där. Coachen sa det när vi hade ett litet möte. Jag sa att jag hade en gorilla på axeln och han poängterade att jag hade hela djungeln där.

LÄS MER: Timrå IK söker extra stöd i sista hemmamatchen – bjuder in ensamkommande flyktingbarn och fritidsgårdar

Anton Lander berättar för Viasat att han inte är nöjd med sin säsong hittills, men att det ändå är komiskt att han inte gjort mål på 51 matcher. Han försöker tänka på annat än måltorkan, men erkänner att det är svårt.

– Det har gått så pass långt nu, man har testat allt och är tillbaka till det gamla vanliga, så man får försöka fokusera på annat. Man får göra annat som kan hjälpa och tillföra till laget, men när du väl lägger ned huvudet på kudden på kvällen så tänker du på det. Det är tufft, det är jobbigt, men som jag sa får man fokusera på annat.

Viasat: Är du orolig att det här kan påverka din framtid i klubben?

– Ja, det är klart. Det här en business där man måste leverera och det har jag inte gjort hittills. Jag har väl, vad är det, 20-21 matcher kvar att bevisa att jag vill vara kvar i klubben, säger han till Viasats NHL-blogg.

LÄS MER: Matchguide: Så är läget i Timrå IK inför viktiga matchen mot Mora