Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre Timråtränaren tar över Leksand

Sist i Hockeyallsvenskan. Nu agerar Leksand.
Under måndagsförmiddagen bekräftade klubben att de går skilda vägar med tränarduon Sjur Robert Nilsen och Johan Rosén.
Samtidigt går Leksand ut med att Per-Erik Johnsson tar över som huvudtränare med Magnus ”Sigge” Svensson och Gereon Dahlgren som assisterande.

Annons

Sportens avslöjande tidigare under måndagen bekräftas nu av Leksand i ett pressmeddelande. Sjur Robert Nilsen och Johan Rosén lämnar klubben med omedelbar verkan.

LÄS MER: Efter tränarförändringen – experten sågar Leksand: "Ett stort misslyckande"

Norrmannen Nilsen, som tog över efter Andreas Appelgren i februari, bekräftade under söndagen att han och Leksand skulle ha ett möte gällande hans framtid i klubben. På det mötet, som ägde rum under söndagskvällen, bestämdes det att Sjur Roberts tid som huvudtränare i Leksand är över.

– Sjur Robert Nilsen är inte bara en duktig tränare utan också en stor människa. Sjur Robert sätter klubben och laget före sig själv. Kanske kan nya tränarröster få en positiv effekt. Sjur och Rosén har alltid varit rakryggade och lojala mot Leksands IF. De har full förståelse för det som nu sker, säger Leksands IF:s vice VD Tore Jobs och sportchefen Mikael Karlberg i ett pressmeddelande.

SE MER: Livesändning från Leksands träning

Ny huvudtränare blir tidigare Timråcoachen Per-Erik ”Perra” Johnsson, som kommer att assisteras av Magnus ”Sigge” Svensson och Gereon Dahlgren.

– Perra Johnsson har bland annat en styrka i att han är väldigt bra på att få ihop en grupp där han får alla att kämpa tillsammans, och Sigge kommer att bli väldigt nyttig för oss när det gäller supporten till våra backar. Gereon Dahlgren är en ung, lovande tränare som vi tror stenhårt på. Det här känns som helt rätt personer för Leksands IF, säger Jobs och Karlberg.

LÄS MER: Tränarcirkusen i LIF – detta har hänt