Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fors sänkte Holmsund

/
  • Mittbacken Martin Fors skriker ut sin glädje efter att ha nickat in 2–1 i regnvädret på Kubikenborgs IP. Ett mål som blev matchavgörande.

Kuben vände och vann mot Holmsund i division III mellersta Norrland.

Stor matchvinnare blev mittbacken Martin Fors med sitt 2–1-mål.

– Han sköt frisparken i huvudet på mig, skrattar matchvinnaren

Annons

Inför matchen låg Kubikenborgs IF tvåa i tabellen med 18 poäng, fyra bakom serieledarna Ånge. IFK Holmsund å sin sida låg näst sist i tabellen med sju inspelade poäng.

När matchen var färdigspelad var tabellen densamma, men Kuben hade tagit tre nya poäng och fortsätter att jaga Ånge i tabelltoppen.

– Nu är vi med där uppe och slåss igen. Vi har lite kniven på strupen även om det är tidigt, säger Martin Fors.

Hemmalaget inledde matchen segt vilket gjorde att gästerna kunde ta ledningen efter 23 minuter genom Jonas Nilsson. Tigerränderna skapade inte alls mycket offensivt, utan det tog allt som oftast stopp vid Holmsunds backlinje.

– Första halvtimmen var väldigt dålig. Vi slog mycket långt och det gynnade inte oss alls med deras två fyrtorn i mitten. Men i andra visade vi att vi hör hemma i den övre halvan av tabellen, säger Fors.

Och det var just Martin Fors som såg till att Kuben kunde ta tre poäng.

Drygt 17 minuter efter att Robin Bergman kvitterat för Kuben fick hemmalaget en frispark på offensiv planhalva. Upp lunkade mittbacken Fors och satte pannan på Semir Salias frispark och vändningen var fullbordad.

– Han skjuter mig i huvudet och vi dundrar in 2–1, säger målnickaren om sitt mål.

– Man måste gå in helhjärtat i det och kämpa i 90 minuter för att ta tre poäng. Och det gör vi i dag, som kollektiv är vi jävligt starka.

Segern gör att Kuben är fortsatt obesegrade nio omgångar, vilket glädjer tränaren Conny Sjödin.

– Vi satte oss i en svår situation i första halvlek. Men så ändrade vi om lite inför andra och fick bra fart i spelet. Vi är jättenöjda med tre poäng, säger han.

Annons