Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försäkringskassan – den moderna ättestupan

Jag hörde precis i Dagens Eko att Försäkringskassan har sänkt sjukpenningtalet för femte månaden i rad. Bra jobbat Försäkringskassan! I juni månad var detta tal nere på 10,6 dagar. Målet för regeringen är att det ska vara nere på 9 dagar år 2020.

”Alla” som varit sjuka, många allvarligt och långvarigt, är plötsligt 100 procent arbetsföra. Fantastiskt, eller hur? Att inte läkarvetenskapen har förstått att det är så här enkelt. Säg bara att patienten är frisk så är hen det. Tänk vad pengar vi skulle spara – inte bara på Försäkringskassan, utan även inom sjukvården. Problemet är löst. Så härligt.

Men låt er inte luras, vi blir inte friskare bara för att Försäkringskassan tar ifrån de sjuka deras sjukpenning och slänger ut dem till Arbetsförmedlingen. Är politikerna sådana ointelligenta varelser att de tror att människor blir friska bara för att man tar ifrån dem sjukpenningen? Prata om strutsmentalitet. Syns inte de sjuka så finns de inte. Fattar ni inte att ni driver dem ännu djupare ner i sjukdom och psykisk ohälsa? Det är ju rena ättestupan.

Frustrerad

Läs även:

Slut på tålamod – vill flytta härifrån

Döda insekter på tallriken

Låt bankerna göra rätt för sig

■■ Följ ST Debatt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel