Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försäkringskassan – en skandalmyndighet helt utan empati

Jag har efter ett långt arbetsliv varit sjukskriven i två och ett halvt år och plötsligt får jag min sjukpenning indragen utan varsel. Jag har under två sommarmånader haft möjlighet att komplettera läkarintyg åtskilliga gånger och varje gång har försäkringskassan in absurdum påstått att jag har arbetsförmåga. Detta trots att det står i läkarintygen på flera ställen att min arbetsförmåga är helt nedsatt. Handläggaren på försäkringskassan går inte att kommunicera med, utan använder metoder som är osunda, obarmhärtiga och oförnuftiga.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Man undrar hur denna personal står ut med sig själva, och vilka signaler sänder man inte ut i samhället. Jo, att inom försäkringskassan saknar vi helt empati.

Jag mår uselt, står helt utan försörjning och är helt maktlös. Detta är Sverige i dag, ett rikt land, där vi bryr oss om varandra?

Ledsen svensk medborgare

Läs även:

Vi sjuka knäcks av Försäkringskassans avslag

Tack, Försäkringskassan – ni slår undan fötterna för mig

Sjukpension kan vara lösningen för er som hamnat i Försäkringskassans klor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel