Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försäkringskassan måste sluta med att hitta på jobb som inte finns

Försäkringskassan klarar ju att hitta arbetsförmåga på sjuka med sjukpenning som inte läkarna klarar av. Alltså genom att hitta på fiktiva jobb som inte existerar på riktigt som anvisning till sjuka med sjukpenning att söka som de kan utförsäkra. Fast enligt regelverket ska Försäkringskassan pröva arbetsförmågan mot arbetsmarknadens förekommande arbeten. Alltså mot arbeten som verkligen finns på riktigt. Regeringen och oppositionen finns på riktigt och ansvarar över myndigheten. Alltså ansvarar över en sjukförsäkring som är otrygg och rättsosäker.

Follow the money – 2006 var den öronmärkta sjukförsäkringsavgiften i arbetsgivaravgiften 10,15 procent och från år 2013 är den 4,35 procent, den har alltså mer än halverats. Och i stället har allmän löneavgift i arbetsgivaravgiften som i praktiken är en vanlig skatt på lönearbete ökat med över 100 procent under samma period. Alltså arbetsgivarna betalar ökad skatt på lönearbete av allmän löneavgift rakt in i statsbudgeten i stället för lön i öronmärkt sjukförsäkringsavgift till sjukförsäkringen för löntagarna.

Pyramidspelet

Läs också:

När ungdom står mot visdom blir valet lätt för arbetsgivaren – ingen vill anställa någon över 50

Med dagens kaotiska system får vi betydligt fler som sitter utanför affärerna och tigger

►  Ge Försäkringskassan kontraorder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel