Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forsberg: "Surt som fan"

Spelmässigt var man minst lika bra som Leksands IF.
Timrås ineffektivitet satte dock stopp för lagets segersvit på måndagen.
– Det är surt som fan, säger TIK-tränaren, Roger Forsberg.

Annons

Timrås förstakedja, med Jeremy Boyce, Anton Wedin och Sam Marklund kom till Leksand med ett mäktigt facit i ryggen, då man producerat elva poäng i de senaste två matcherna.

Mot Leksand tog det dock tvärstopp.

– Det var lite stopp i maskineriet, även om jag tycker att de jobbade bra och intentionerna fanns där. Wedin vrider ju och vänder och skapar ju på egen hand en jävla oreda. Men sista tredjedelen saknas det kanske lite i dag, säger TIK-tränaren, Roger Forsberg.

Det var dock inte bara förstalinan som hade problem.

Timrå som lag hade oerhörda svårigheter med effektiviteten och trots att man sköt 28 skott, att jämföra med Leksands 20, så hittade man alltså bara nätet en gång.

– Det har varit en akilleshäl hela säsongen, att vi har varit lite för uddlösa sista tredjedelen. Det är klart att vi jobbar jättehårt med det. Spelarna får ju lägena och ibland känns det som att det bara är att bocka dit dem, men så blir det lite för tamt, säger Forsberg.

Framför allt var det i den andra perioden som Timrå tryckte på rejält mot ett stundvis förvirrat Leksand. Att ställningen inför den sista akten var 2–1 till hemmalaget var knappast logiskt, sett till spelet.

Vad säger du inför sista perioden?

– Nej, det är ju att försöka få upp huvudena. Ett skott på mål och det är 2–2. Man jobbar med de där positiva bilderna och försöka mobilisera kraft.

Målet som i stället tog udden av Timrås kvitteringsjakt skickade i stället Leksands Johan Porsberger in i powerplay, fem minuter in i den tredje perioden.

– Det blir lite matchavgörande. Jag är helt säker på att om vi hade rett ut den situationen så hade vi haft större kraft och tryckt in 2-2 också. Det blir ett energitapp när det är två mål och backen blir lite värre för oss.

Att man gjorde en spelmässigt bra insats gör förlusten än värre, menar TIK-tränaren.

– Det är de suraste förlusterna som är så. När man spelar en bra bortamatch i ett tufft läge i serien. Det är två lag som verkligen behöver poäng. Då är det de värsta förlusterna när man gör en bra prestation men får noll utifrån. Det är surt som fan.

– Samtidigt måste man ju också sansa sig lite och titta framåt. Och kan vi spela på det här sättet så kommer vi att vinna igen. Kan vi komma upp i prestation och finsnickra lite på det vi visade i kväll, då kan det räcka till seger redan på torsdag mot Västerås.