Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsell levererade direkt

/
  • Lånet från SDFF blev klar i torsdags – igår debuterade Angelica Forsell för Sund och det blev ett mål direkt.

Sunds sena drömvärvning – Angelica Forsell från SDFF – tog plats i målprotokollet direkt i debuten i en tuff match mot gästande Team Hudik.

– Så skönt att vi fixade poängen, det känns som en vinst, sade Forsell efter matchen.

Annons

Hon och Matilda Johansson satte fart direkt från start, löpte i luckor, pressade Team Hudiks backar och skapade chanser. Det var inte frågan om det skulle bli något mål signerat Sund, utan när det skulle komma. Men efter onödigt nätt och halvhjärtat försvarsspel fick Hudiksvall en hörna efter 10 minuter spel. Madeleine Petterssontvekade inte en sekund när bollen damp ner framför hennes fötter. Hon dunkade in ledningsmålet via ribban ovanför Johanna Ström i Sunds mål.

Men Sund svarade snabbt – också på hörna. Rosie Nilsson satte kvitteringen med en effektiv tå. Och hemmalaget hade mest boll och skapade flest chanser, även om avsluten på mål var få.

– Det kändes som vi hade matchen i första halvlek, vi borde ha avgjort där egentligen, säger Pernilla Wennman.

Närmare ett ledningsmål än ett stolpskott av Angelica Forsell kom inte Sund och efter halvtid var det Hudiksvall som vill mest. Det gav också utdelning. Plötsligt låg Sund under med 1–3.

– Det kändes som de hade två skott på mål och gjorde två mål, vi var inte riktigt med, säger Wennmann.

Hudiksvall vann det mesta på mitten och sprang förbi eller helt enkelt igenom Sunds försvar.

– Det får bli en läropeng för oss. Kanske tyckte vi att det rullade på så bra i första att vi bara tänkte kliva ut i andra och fortsätta istället för att bita i, säger spelande tränare Petra Blückert.

Sund lyfte fram laget och jobbade sig sakta in i matchen och när reduceringen kom så stod rutinerade Forsell för leveransen. Då var det två minuter kvar på matchklockan. I sista matchminuten fick Sund en frispark utanför straffområdet. Matilda Johansson sköt i muren. Efter lite tumult kunde Pernilla Wennman kvittera och rädda en poäng.

– Det var riktigt starkt av oss att jobba oss tillbaka, en riktig laginsats. Poängen är livsviktig, i den här serien kan alla slå alla, säger Wennman.

Angelica Forsell var hyfsat nöjd med debuten.

– Jadå, jag måste bara få upp självförtroende lite och få lite bättre fart på benen så blir det bra, säger hon.

Efter två spelade matcher har Sund en förlust mot Östersund och så oavgjort mot Hudik. Men som spelet såg ut på Norrporten under långa stunder lär segrar komma inom kort.

– Vi har ett väldigt bra lag på pappret och några väldigt rutinerade spelare, men vi kan inte förlita oss "Angen" (Angelica Forsell). Alla måste vilja lika mycket för att lyfta laget, så måste det vara, säger Blückert.

Annons