Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försenad söndagsutdelning av morgontidningarna

Utdelningen av tidningarna är kraftigt försenad under söndagen. Detta på grund av ett haveri i tryckeriet i Birsta – och det hala väglaget.
– Vi tar oss helt enkelt inte fram, säger Gun Granlöf, distributionschef på Tidningstjänst AB.

Sundsvalls Tidning kommer i natt att tryckas upp i Örnsköldsvik. Detta påverkar även utdelningen av övriga morgontidningar.

Tidningsbuden väntar in att Sundsvalls Tidning kommer innan man ger sig ut på sin runda. Den prognos som finns säger att alla ska ha fått sina söndagstidningar senast klockan 10.00.

Under söndagsmorgonen var dock halkan så stor att utdelningen på landsbygden och längs småvägar helt fick ställas in.

– Vi har kraftiga problem på grund av halkan. Vi tar oss helt enkelt inte fram, säger Gun Granlöf.

Problemen gäller för en stor del av Medelpad och kunder som inte får sin tidning under söndagen kommer att få den tillsammans med måndagsutdelningen meddelar Gun Granlöf.

– Det är flera distributörer som har kört fast och tar sig varken framåt eller bakåt. Vi kan inte riskera liv och hälsa på våra medarbetare, säger hon.

Områden som är drabbade är bland annat Viforsen, Runsvik, Stöde och Harv. Även mindre vägar från Selånger upp mot Specksjön, Stöde, påverkas.

Läs om nattens alla händelser här.