Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslag om gratis musikskola för asylbarn

Gratis musikskola för asylsökande barn. Det förslaget har barn- och utbildningsförvaltningen lagt fram.

"För de asylsökande barn som anlänt till kommunen är det av största vikt för deras utveckling att de kommer i kontakt med musik och kultur".

Så står det i förslaget som har överlämnats till humanistiska nämnden, och som kommer att behandlas under onsdagens möte.

– Det är en idé som kommer från musikskolan själva, då man tror att kontakten med musik och kultur är bra för deras utveckling och en viktig del i arbetet med att integrera dem i samhället, säger förvaltningschef Urban Åström, som tagit med sig förslaget upp till politikernivå.

Tanken är att avgiftsbefrielsen ska finansieras med hjälp av de miljoner som staten skjutit till för arbetet gentemot asylsökande, men föder också en annan frågeställning. Den om hur en avgiftsbefrielse för asylbarn ska ses utifrån att det också finns andra samhällsgrupper som inte har ekonomiska förutsättningar att låta barnen delta i musikskolans aktiviteter.

– Det är ingen fråga som vi har diskuterat, medger Urban Åström.

Han konstaterar också att det nu är upp till politikerna att vrida och vända på förslagets för- och nackdelar, och därefter ta ställning till om och hur man går vidare.