Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslag på trevligare trafikmiljö i Sörberge

Det finns nya planer på att etappvis bygga om Berglundavägen genom Sörberge.
Syftet är att få en säkrare och trevligare miljö längs gatorna.
– Det handlar om helheten, vi vill få till en bättre boende och trafikmiljö, säger Klas Lundgren.

Förslaget innebär att man vill sätta upp gång- och cykelbanor med gräsplanterade remsor för att skilja fotgängare och cyklister från biltrafiken.

Man vill även visa på möjligheten att anlägga en parkeringsplats med 30 platser vid Bölevägens plankorsning med Ådalsbanan.

Berglundavägen är den gamla sträckningen av E4:an som i dag går igenom hela Sörberge.

Vägen är förhållandevis bred med ganska lite biltrafik.

Tanken är att höja säkerheten för fotgängare och cyklister, men också att få ner farten på bilarna.

– Det är inte så stort tryck på vägen. Här handlar det om att smalna av och göra en trevligare miljö. En bred väg uppmanar till att köra för fort, när det är gång- och cykeltrafikanter längs vägen ökar risken för olyckor, säger Klas Lundgren, förvaltningschef på Miljö och bygg.

Trafikverket använder ibland vägen som omledningsväg vid olyckor på E4, något som Trafikverket kan komma vilja fortsätta med.

Klas Lundgren påtalar vikten av att alla berörda parter ska få påverka och styra vad som händer på Berglundavägen.

– Det är ett jättetidigt skede och bara ett förslag än så länge. Vi har inte gjort några tydliga kartor på hur det ska se ut ännu. I kväll ska vi ha ett informationsmöte för allmänheten i kommunhuset där alla är välkomna att lämna synpunkter. Det kanske dyker upp intressanta förslag som gör att vi ritar om allt, säger Klas Lundgren.

Gruppen som tagit fram förslaget ser också flera positiva följder. Ett exempel är att arenaområdet vid Timrå ishall kommer att bli mer tillgängligt för allmänhetens rekreations- och friluftsliv.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!