Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslagen om lagar och förbud är många

Svar från Pierre Gilly:

Jag kritiserar inte liberalismen utan det faktum att Folkpartiet kallar sig liberalt, trots att man uppträder allt mer auktoritärt. Var jag står politiskt har ingen betydelse för huruvida det är liberalt att kräva språktest för att bevilja medborgarskap, förespråka svenskt kanon i skolan, vilja avlyssna hela svenska folket (FRA - lagen) med mera. Listan på förslag om förbud och tvång från fp och/eller ledande folkpartister är allt för lång för att få plats här. En hel del av dem skulle lika gärna ha kommit från Sverigedemokraterna.

Frågan om det behövs en lag mot tidelag är både praktisk och ideologisk. Det finns redan en lag mot djurplågeri. En liberal inställning vore att undvika att i detalj reglera och lagstifta om alla potentiella problem i samhället. Mord är till exempel förbjudet: det behövs ingen särskild lag om förbud för mord med olika typer av tillhyggen eller vapen. Lagstiftningen om tidelag är ett exempel på låtsasliberalernas entusiasm för låtsaslösningar av låtsasproblem. Det är handlingskraft utan handling, i bästa postmodernistiska stil.