Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslaget om att stänga akutverksamheten i Sollefteå stoppas – sjukhusdirektören: "Svårt att genomföra"

Nu stoppas förslaget om att stänga kirurg- och ortopedens akutavdelning vid Sollefteå sjukhus under sex veckor i sommar. En riskanalys visar att den föreslagna stängningen blir svår att genomföra.
– Det vi konstaterar är att det finns risker i att genomföra detta förslag, säger Nina Fållbäck Svensson, sjukhusdirektör.

Annons

Eftersom landstinget har haft svårt att rekrytera sommarvikarier inom ortopedi och kirurgi till Sollefteå sjukhus föreslogs att akuten för kirurg och ortoped skulle stängas under sex veckor. En analys för att bedöma riskerna för patientsäkerheten genomfördes den 23 mars. Riskanalysen är inte helt klar än, men efter en första sammanställning bedömer Nina Fållbäck Svensson att det blir svårt att genomföra det alternativ som har föreslagits. Detta meddelas i ett pressmeddelande på fredagen.

– De verksamhetschefer som är berörda behöver nu träffas för att hitta alternativa lösningar, säger Nina Fållbäck Svensson.

Detta kommer enligt henne att ske under början av kommande vecka. Sedan kommer man att informera om hur man ska jobba vidare.

– Vi behöver diskutera alternativa lösningar också, jag vill göra det så fort som möjligt, därför vill jag träffa mina verksamhetschefer.

Vad är det för risker ni har sett?

– Jag har sett materialet men jag har inte det i huvudet, jag kan inte svara på det i nuläget. Det ska sakgranskas lite, det är inte ett material som vi går ut med, säger Nina Fållbäck Svensson.