Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försökte skaka liv i sin misshandlade vän – blev själv brutalt misshandlad

En man i 50-årsåldern anmäler att han och hans vän blivit påhoppade av en eller flera personer på vägen hem från krogen i lördags natt. Mannen minns inte så mycket av händelsen men slutade på sjukhus med allvarliga ansiktsskador.

I lördags natt när mannen var på väg hem efter att ha varit på krogen i Sundsvall med sin kompis ska först hans vän ha blivit påhoppad av en eller flera okända personer.

När mannen gick fram till sin kompis som ska ha legat däckad på marken efter misshandeln ska han under tiden han försökt få liv i sin vän ha fått en spark i ansiktet.

Han föll till marken av sparken och ska sedan, enligt polisanmälan, ha försökt att skydda sitt ansikte, vilket gjorde att han inte såg vem eller vilka som misshandlade honom.

Liggande på marken ska mannen ha fått mottaga flera smällar. Om det var sparkar eller slag vet han inte. Han minns bara att det gjorde ont och att han chockad ringde sin sambo direkt efter händelsen.

- Han ska ha fått väldigt fula skador av misshandeln. Högra ögat var uppsvällt så att han inte kunde se något på ena ögat, han ska ha haft fläskläpp och huvudvärk och dessutom var högra kindbenet av, säger Henrik Blusi vid polisen i Medelpad.

Mannen ska själv ha uppsökt vård efter händelsen. Polisen har upprättat en anmälan om misshandel.