Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Först en Kakahani-seger i Riga – sedan slagen i Sibirien

Förra veckan vann både Erfan Kakahani och Kennedy Katende Riga Open.
För Kakahani fortsatte OS-satsningen direkt med en turnering i Sibirien.
Där tog det stopp i åttondelsfinalen.

Annons

Vi har tidigare berättat om Erfan Kakahanis comeback i ringen och Sundsvallsboxaren siktar på att ta sig till OS i Brasilien 2016.

LÄS MER: OS-drömmen tillbaka – så ska Erfan ta sig dit

Ett par stora internationella tävlingar har funnits på schemat under vintern och den senaste dryga veckan har Kakahani varit på resande fot.

Först vann han Riga Open, trots att en förkylning stört träningen under november.

– Jag mötte en ryss vid namn Andrej Burkov och jag hade bra kontroll på honom och vann alla ronder hos domarna. Jag var bara lite orolig under matchen eftersom vi skallade ihop i sista ronden och det fanns risk för att läkaren skulle stoppa matchen för att jag blödde för mycket, men jag fick köra klart och fick segern med 3–0, säger Kakahani.

Sundsvallsprofilen Kennedy Katende, som satsar mot OS för Uganda, vann också i Riga efter att ha knockat israeliske Sergei Mikituk efter bara 20 sekunder.

Erfan Kakahani åkte direkt från Riga till Ryssland och turneringen World Cup of Petroleum Countries. Där åkte han ut i åttondelsfinalen mot den tidigare juniorvärldsmästaren Akhmedov Shakhriyar.

– Han var starkare och träffade mer, det var inte så mycket att säga om det. Men jag fick också in några sköna slag, bland annat en krok som skakade honom men jag lyckades inte följa upp den, säger Erfan Kakahani.

Han tillägger:

– Det var en riktigt bra turnering med Europa- och världsmästare i alla viktklassen och det var deltagare från över 20 länder, allt ifrån Kina till Marocko.

På grund av förkylningen för ett par veckor sedan så missade Erfan Kakahani en turnering i Seribien, men annars har den nya satsningen gått som planerat.

– Jag känner att jag har visat att jag är med på den här nivån, även om jag behöver höja mig lite mer för att slå de bästa. Då gäller det att jag tävlar mer och jag kommer att åka ner till Stockholm och utomlands för att få bättre träning och sparring innan OS-kvalet i april, säger Kakahani och fortsätter:

– Det finns några tävlingar kvar innan kvalet och den bästa är GeeBee-turneringen i Finland i mars som jag kommer att åka på.

LÄS MER: En vecka före bröllopet – då gjorde profilen comeback i ringen