Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Först gnälls det på snöröjning och sedan på sanden – var ligger inkompetensen?

Replik på Inkompetens gör att vi tvingas halka runt på gator och vägar, ST 12/12.

Jag läser i tidningen i dag igen om denna "inkompetens" som råder inom snöröjningen i kommunen. Jag har själv plogat snö i cirka 30 år och kan förmodligen ingenting. Synd bara att människor som sitter inne med all denna kompetens sällan själv äger en snöskyffel, om ens det.

Jag bor i Micksäter, Indal, och när jag var ung plogades alla vägar med lastbil och spetsplog, centrum och småvägar plogades med en jordbrukstraktor och snöslunga. Alla kom till skola och arbete, och vad jag kan minnas stängdes aldrig skolan på grund av snö eller halka. Alla bilar var tvåhjulsdrivna – inklusive ambulanser och taxi, och alla kom till sjukhuset.

För Plus-kunder: Skolbuss krockade mot träd – boende kritiska mot snöröjningen: "Vi är upprörda"

När det sedan gnällts färdigt om snöröjning och sandning blir det vår och då skall det klagas på att den stora mängden sand (som aldrig sandades) sopas upp för sent.

Man måste börja fundera på var denna inkompetens ligger. Vi fick själva ta över vägunderhållet av kommunen för några år sedan och får betala röjningen själva. Vi skulle bli glada om vi fick vägen plogad – med släta stål – gratis.

Torbjörn Staaf

Läs också:

Yrkesförare ryter till om halkbekämpningen – tvingas undvika farliga vägar

Vi som inte åker bil vill att det skottas på mer än bara vägarna

Hur kan det skilja så i halkbekämpning mellan länen?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel