Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Först nytt kontrakt – sedan flyttdags

Det händer mycket i Heffnersklubbans BK just nu.
Det unga A-laget kämpar för att hålla sig kvar i division II samtidigt som hela föreningen förbereder sig på en flytt från HK-vallen.
– Det blir kul med något nytt och förhoppningsvis blir det jättebra, men man har ju växt upp här, säger lagkaptenen Emma Norin.

Inför den här säsongen tog ett ungt Heffnersklubban steget upp i Division II Södra Norrland. Efter 14 omgångar ligger laget nu sist i serien, med två poäng upp till säker mark när fyra omgångar återstår. Det blev visserligen förlust i senaste omgången mot Hille (1–2), men hela sju av säsongens elva poäng har kommit under starten på höstsäsongen.

– Vårsäsongen var sådär för oss. Det är första gången i division II så vi har lite mindre erfarenhet än de andra lagen. Men nu på hösten har det gått mycket bättre, säger lagkaptenen Emma Norin.

Tränaren Jonas Prytz håller med sin kapten:

– Vi pratade om att vi får ta vårsäsongen som den är och vara med och se och lära och känna på det som kommer krävas, sedan får vi jobba efter en plan. Målsättningen är att försöka hålla oss kvar. Vi fick en bra start på hösten och börjar se att vi nu inte längre gör de misstag som vi gjorde i våras.

Samtidigt som föreningens A-lag kämpar för att förnya kontraktet i division II förbereder sig klubben inför en flytt. Eftersom planen vid Gärde ska förvandlas till en parkering ska klubben flytta till Korstaskolan inom en snar framtid.

– De allra sista beskeden kommer snart, men det blir två elvamannaplaner, varav minst en konstgräs, och två femmanna. Just nu pågår projektering så det är inte helt klart när vi ska flytta dit, men det blir tidigast nästa höst, säger ordföranden i föreningen, Ingela Öhlén.

Hur ser ni på flytten?

– Tråkigt att behöva flytta naturligtvis, för man har hela tiden trott att Gärde var ett idrottscentrum och inte att det skulle komma något helt annat där. Vi har känt att vi tillhört alla andra idrotter där. Men vi tog upp det med tränarna och kunde vi bara få samma förutsättningar som vi har i dag så var det okej att flytta.

A-lagets lagkapten Emma Norin, född -96, har Heffersklubban som moderklubb.

– Det känns lite både och med flytten. Det blir kul med något nytt och förhoppningsvis blir det jättebra, men man har ju växt upp här, säger hon.

Även om det kan kännas vemodigt för klubben att flytta kan den nya anläggningen samtidigt innebära att föreningen får potential att växa. I dag har man cirka 120 aktiva spelare.

– Vi kommer få en jättebra anläggning och kan erbjuda fler lag träningsmöjligheter. Oavsett om jag är framtida tränare eller inte ser jag en fördel som förening. Då menar jag att man med en egen anläggning och flera planer kommer kunna träna hur mycket som helst. Det är en styrka att kunna ha gott om träningstillfällen, säger tränaren Jonas Prytz.

Att hans A-lag håller sig kvar i division II den här säsongen är också viktigt för föreningen.

– Förhoppningen är att få behålla de här tjejerna och ha damlaget kvar, sedan är nästa steg i föreningen att flytta. Vi skulle gärna vilja vara kvar i division II och ha ett lag i både tvåan och trean, säger Ingela Öhlén, som ser ljust på framtiden:

– Heffnersklubban mår bra, men vi vill ha ännu fler medlemmar. Vi skulle vilja nå ut och få in fler tjejer. De sista åren har vi egentligen bara haft ungdomar och det är först i år som vi har allt från dam till småflickor, det skulle vara roligt att behålla hela det spannet, säger ordföranden.