Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Första året ska vara avgiftsfritt för alla barn"

Humanistiska nämnden breddar barn- och utbildningsenhetens förslag om gratis musikskola till asylbarn.
– Vi har äskat medel för att göra omställningen till kulturskola, och att första året ska vara avgiftsfritt för alla barn, säger ordförande Catharina Karlsson (S).

Förslaget om att låta asylbarn medverka i den kommunala musikskolans verksamhet utan kostnad överensstämmer inte med hur Catharina Karlsson anser att humanistiska nämndens verksamhet ska bedrivas. Det framgår klart och tydligt efter onsdagens nämndmöte.

– Självklart ska det här gälla för alla barn, så det vi har gjort är att äska medel hos kommunstyrelsen för att kunna göra omställningen till en kulturskola i stället, och att man då gör första året kostnadsfritt för alla barn, säger Catharina Karlsson.

Däremot så är det fortfarande den statliga ersättningen för integrationskostnader som är tänkt att bekosta kalaset, om kommunstyrelsen säger ja till nämndens förslag.

– I den budget vi lade för 2016 så fanns inte utrymme för att genomföra den tänkta satsningen på en kulturskola, så visst är det så att det är de här nya pengarna som gör att vi lägger det här förslaget, säger Catharina Karlsson.

Förutom kulturskola så nämner hon också att man gett verksamheten i uppdrag att titta på utökade kommunikationsresor, vilket betyder att bad- och skidbussen dels ska rulla fler veckor men också till andra besöksmål.

– Den ska även kunna stanna vid bibliotek, Teaterverkstan och liknande. Vi får se vad pengarna räcker till, säger Catharina Karlsson, vars nämnd gett i uppdrag till verksamheten att ordna trafik inom gränsen för direktupphandling, vilket innebär max 505 000 kronor.