Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första artisten klar för Sensommar – "Det här känns fantastiskt"

Sensommar släpper årets första artist som slog igenom i "Idol", hans plattor säljer guld och nyligen kom hans första skiva på svenska.
Det är ingen mindre är Darin.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Sensommar gjorde förra veckan klart med att de utökar till två dagar och att det sammanlagt kommer att bli åtta artister på den stora scenen.

Nu släpper de den första artisten till årets festival, Darin Zanyar.

– Det känns kul. Folk har hört av sig och vi har velat släppa länge. Nu får vi äntligen göra det, säger Dino Vulic från arrangören Höga Kusten Nöje.

Darin Zanyar slog igenom stort när han var med i TV4:s talangprogram "Idol" 2004. Han var en av de största favoriterna och kom tvåa efter Daniel Lindström.

– Det är ett ganska stort steg mot det vi sa ifjol om att vi skulle bredda oss. Darin är i Sverigeeliten i artistväg. Han kommer att matcha det andra vi ska ha på festivalen, säger Tobias Wikström från Höga Kusten Nöje.

– Det är en jättebra bokning. Han är folkkär och kommer att passa Sundsvall väldigt fint, säger Dino Vulic.

Den 25 september ifjol släppte Darin sitt första album på svenska, ”Fjärilar i magen”. Albumet gick direkt in som etta på den svenska albumlistan. Nu är han på en vårturné på konserthus runt om i Sverige.

– Det är slutsålt överallt. Han spelar inte allt för mycket i Sverige i sommar. Vi och ett till ställe i mellersta Norrland är de enda som har honom. Det här känns fantastiskt, säger Dino Vulic

Året efter genombrottet i "Idol"släppte Darin sitt debutalbum "The Anthem" och första singeln "Money for nothing", som skrevs av Robyn. Både singeln och albumet gick direkt in på förstaplatsen av på försäljningslistorna.

Samma år släppte han andra skivan "Darin" som sålde dubbelt så mycket som debuten.

I slutet av 2006 samarbetade han med Max Martin med tredje plattan "Break the news" vilken sålde guld redan första dagen.

Darin ställde även upp i Melodifestivalen 2010 och hamnade på fjärde plats i finalen med låten "You're out of my life".

2012 medverkade Darin i TV-programmet Så Mycket Bättre, där han framförde tolkningar av bland annat Olle Ljungströms "En apa som liknar dig", Magnus Ugglas "Astrologen" och The Sounds "Seven Days a Week". På iTunes hade han under en lång period de tre mest säljande låtarna samtidigt, och enligt Musikindustrin.se var Darin den mest framgångsrika på singellistan sedan Veronica Maggios dominans året innan.

Arrangörerna i Höga Kusten Nöje meddelar att det kommer att rulla på rätt snabbt med artister nu. Nästa kommer att släppas den närmaste tiden.

Läs även: Succéfestivalen växer i sommar – så ska den bli störst i Norrland