Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första kvalmatchen på hemmaisen – då vill Sundsvall Hockey lyfta av publikstödet

Första hemmatchen i kvalserien väntar.
Då hoppas Sundsvall Hockey på stöd i jakten på ett nytt kontrakt i Hockeyallsvenskan.
– Jag hoppas verkligen att folk hittar ut till Gärdehov nu när det gäller, det behöver vi, säger Johan Eriksson.

Annons

Sundsvall Hockey hade ett publiksnitt på 1295 personer i Hockeyallsvenskan, men under grundseriens två sista hemmamatcher i Sundsvall Energi Arena fick laget rejält stöd. I derbyt mot Timrå IK var det utsålt, 2800, och i den sista omgången mot Karlskoga kom 1896.

Nu spelar föreningen för sin fortsatta existens i landets näst högsta hockeyserie och Sundsvall Hockey fick inleda kvalserien med två bortamatcher. Efter seger mot Asplöven och en poäng mot Södertälje har klubben fått en bra start i kampen om ett nytt kontrakt.

– Jag tycker att vi har fått en godkänd start. Fyra poäng på två tuffa bortamatcher måste vi vara nöjda med, men vi måste ta vara på det här nu när vi får spela hemma också. Annars är det bortkastat, säger Johan Eriksson.

På onsdagen är det dags för den första kvalseriematchen i Sundsvall Energi Arena.

Då hoppas Sundsvallsbacken Johan Eriksson på välfyllda läktare på nytt.

– Ja, det finns ju inte så mycket annan idrott att kolla på nu. Att ha mycket publik i ryggen ger extra energi och en extra boost. Man blir lite större och kaxigare, så det är klart att det viktig, säger Eriksson.

Han fortsätter:

– Det är skönt att vara på hemmais, men samtidigt är det 60 minuter hockey det handlar om nu också, säger Eriksson.

Sundsvallstränaren Leif Strömberg:

– Medelpad är ett hockeymecka där människor kan hockey. Det är många som hejar på Sundsvall Hockey och det är klart att vi vill att de kommer och ställer upp för Sundsvall Hockey nu. Under det senaste derbyt mot Timrå var grabbarna ruggigt glada att se alla flaggor och fansen som var både på ståplats och på sittplats. De är jävligt viktiga för oss och de berör, säger Strömberg.

Han tycker att spelarna har hanterat kvalserien på ett bra sätt.

– Det är ingenting som har överraskat mig. Grabbarna är grymma. Sedan är det ett levande verk och det räcker inte att man säger en sak en gång och sedan är det bra. Vi har vuxendiskussioner, ser videor och jobbar praktiskt hela tiden och det är en mottaglig och öppen grupp, säger Leif Strömberg.

Onsdagens motståndare Troja/Ljungby har tagit en poäng och är sist i kvalserien och backen Johan Eriksson erkänner att han inte vet så mycket detaljer om motståndarlaget.

– Helt ärligt vet jag inte så jättemycket, faktiskt. Jag har ganska dålig koll, men vissa av deras spelare har vi pratat om vi kommer säkert prata mer om dem i morgon (läs; på onsdagen) också. Jag räknar med att vi möter ett starkt lag med fyra bra femmor så det är vad vi är inställda på, säger Eriksson och tillägger:

– Vi måste hoppa på igen och komma tillbaka till samma insats som vi gjorde mot Asplöven, vi ska ha samma inställning och det krigarhjärtat som vi hade då.