Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första målet för Forsberg – Sverige till ledning i paus

Sverige leder i halvtid mot Danmark i det första play off-mötet.
Och det är Emil Forsberg som har gjort målet.
Ex-Giffaren prickade in 1–0 med en distinkt bredsida.
Och i matchminut 48 blev Forsberg fälld – och kapten Ibrahimovic förvaltade straffen och gjorde 2–0.

Annons

LÄS MER: Superfakta - här är Emil Forsbergs succématch i minsta detalj

Sverige har haft spelövertaget under den första halvleken och Marcus Berg har haft två bra lägen, men Danmarks målvakt Kasper Schmeichel inledde med en kanonräddning på Bergs direktskott.

Med knappa minuten kvar av första halvlek prickade Leipzigproffset in sitt första landslagsmål framspelad av en annan profil med förflutet i GIF Sundsvall, Micke Lustig.

– Forsberg visar vilken ytan han vill ha den i och det är ett fantastiskt avslut, säger Hasse Backe.

Efter det fällde Danmarks kapten Daniel Agger Zlatan Ibrahimobvic strax utanför straffområdet och Zlatan bjöd på en dundrande frispark. Som Schmeichel tippade utanför sin vänstra stolpe.

– Danmark hade nästan varit uträknade vid 2–0, säger Hasse Backe i paus.

Danmark har inte haft speciellt många lägen, förutom ett där Bendtner inte lyckades förvalta en magisk passning från Eriksen. I samma veva var Erik Johansson nära att dra på Sverige en straff på grund av en tröjdragning. Johansson ersatte skadade Mikael Antonsson halvvägs in i halvleken.

Strax efter paus fäller Danmarks Thomas Kahlenberg Emil Forsberg och domaren signalerar för straff.

Ett läge Zlatan Ibrahimovic förvaltade. Den svenske kaptenen dundrade bollen i sitt favorithörn, vid målvaktens högra stolpe. Schmeichel kastade sig åt rätt håll, men projektilen var ostoppbar: 2–0.

Forsberg fortsatte att imponera och i matchminut 74 slår Micke Lustig en 60 meter lång diagonalcross till Emil som vänder bort sin ytterback och slår ett bra, men aningen för brant, inlägg mot Zlatan Ibrahimovic som försöker sig på en konstspark vid Schmeichels bortre stolpe.

I minut 79 reducerar Nicolai Jörgensen 2–1 på en hörna från höger, en hörna Emil Forsberg slog ut bollen till. Ett mål som också blev matchens slutresultat.

På tisdag spelas returen i Köpenhamn.

LÄS MER: Emil Forsberg om avgörandet: "De största matcherna i min karriär".