Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första racedagen regnar bort

Dimman och regnet sätter stopp för första tävlingsdagen på Sundsvall raceway i Sättna.

200 team kurar i depån och längtar efter solen.

– Det ser inte alls bra ut just nu, men det ska dra över och de har lovat sol i morgon och på söndag, säger Tommy Edström, SHRA Sundsvall.

Annons

På 275 meter över havet befinner sig Sundsvall raceway mitt inne i de regnmoln som hänger griniga över Sättna på fredagen.

– Tja, det är ju den svenska sommaren. Det är bara att vänta ut regnet så vi kan komma igång, säger Tommy Edström.

Det skulle vara livsfarligt att körda dragracing på våt bana. Det är ingen nyhet, och dragracingfolket har för länge sedan lärt sig att det är sportens bistra villkor. Även de som har rest hundratals mil till tävlingen.

En bortregnad helg skulle drabba SHRA ekonomiskt, och därför är Tommy Edström glad att de har fått tillstånd till tre tävlingsdagar.

– Då får vi fler dagar att köra på. Det blir ju färre kvalrundor nu. Men får vi fint väder i morgon och på söndag blir det som en vanlig tävlingshelg.

Det är tioårsjubileum för Sundsvall raceway.

– Det är ett väldigt bra startfält. Vi har ännu fler tunga fordon, hästkrafsstinna bilar och motorcyklar. 24 Top Doorslammerbilar, 16 competitionbilar och 15–20 Stock eller Superstock. Många fräna motorcyklar, några av dem kör på nitro.

Många hemmaförare ställer upp i olika klasser. Tommy Edström vill inte framhålla någon framför någon annan.

– Men en sak som är väldigt kul är att Leif Helander får en chans att köra den här nostalgi nitro Funny caren Tre kronor, säger han.

– Det kommer att mullra riktigt gott så snart regnet slutar.