Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första utslaget gick bra – politikerna säger ja till miljonsatsning på golfbanan

Timrå Golfklubb vill anlägga en korthålsbana.
Till det behövs pengar och nu har kommunen gett ett första positivt svar.

Timrå Golfklubb vill anlägga en korthålsbana för barn, ungdomar och funktionshindrade. För det behövs pengar och klubben har tidigare ansökt om bidrag hos Allmänna arvsfonden för projektet. Den gången blev det avslag men nu ska man försöka igen.

Den här gången börjar man dock hos Timrå kommun. Eftersom satsningen ligger väl i linje med kommunens vision så har politikerna i kommunstyrelsen sagt ja till ansökan. Det har skett genom att utöka kostnaderna för föreningsbidrag.

För Plus-Kunder: Nytt försök att få korthålsbana på Timrå Golfklubb – söker miljonbidrag

Men det har lagts in en ändring i beslutsunderlaget. Det innebär att det i slutändan är det kultur- och tekniknämnden som fattar beslut om pengarna och det beslutet togs under torsdagens möte.

Sammanlagt handlar det om en kvarts miljon kronor som Timrå Golfklubb ansökt om hos Timrå kommun. Korthålsbanan budgeterad till 1,6 miljoner kronor. Totalt kommer golfklubben att ansöka om 1,2 miljoner kronor i bidrag från Allmänna arvsfonden.

Kommer pengarna in så räknar man med att kunna sätta igång bygget redan till våren.

Läs också: Nu blir det närmare mellan tee och green på golfklubben

■ ■ För mer nyheter om Timrå – följ ST Timrå på Facebook.