Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första vargen skjuten

Vid lunchtid i dag sköts den första vargen i årets licensjakt. Djuret fälldes i den södra delen av jaktområdet i Dalarna, skriver Länsstyrelsen i Dalarnas län i ett pressmeddelande.

Det har – som vanligt – rått viss förvirring kring årets vargjakt.

I tisdags upphävde kammarrätten i Sundsvall förvaltningsrättens beslut om inhibition, det vill säga tillfälligt stopp, av Naturvårdsverkets jaktbeslut, vilket innebar att jakten kunde starta på lördagen i både Dalarnas och Gävleborgs län. Detta samtidigt som kammarrätterna i Göteborg och Stockholm sade blankt nej till jakt i Värmlands, Västmanlands och Örebro län.

– Jag kan förstå om folk tycker att det verkar konstigt att två kammarrätter kan komma fram till olika beslut, men varje domstol gör en självständig bedömning, sade Mikael Ocklind, kammarrättsråd vid kammarrätten i Göteborg, till TT i onsdags.