Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortfarande för dyr personal

Annons

Närmare sju miljoner back de två senaste åren.

Klart det är kris då.

Att Örjan Folkesson avgår som klubbchef och att ytterligare ett par personer fått lämna organisationen i vinter är förstås också naturligt, även om jag tror det blir jobbigt för Johan Nikula att vara operativ och som sådan hårt arbetande ordförande. Jobbigt för Nikula själv och jobbigt för föreningen GIF Sundsvall, vars fokus blir dag till dag, typ "ur hand i mun".

I och med detta är det lätt att omvärldsanalyserandet och framåtblickandet försvinner och då blir det svårt att hänga med och verkligen stå rustat den dag det åter blir spel i Allsvenskan ...

Trots det utsatta ekonomiska läget tror jag det är livsviktigt för en gammal allsvensk storhet som Giffarna, att inte släppa målsättningen och ambitionen att återta en plats i landets högsta fotbollsserie. Och med den sportsliga organisationen som fortfarande finns i klubben är detta fullt möjligt.

Även om man skulle behöva banta ytterligare på personalsidan.

Och där tycker jag inte det gjorts tillräckligt.

Ta spelartruppen som exempel.

När Ari Skúlason försvann förra sommaren kom den landslagsmeriterade islänningen Rúnar Már Sigurjónsson in. För att få göra några fåtal korta inhopp, och när träningsmatchandet började med Norrlandscupen för en månad sedan tolkade i alla fall jag det som om han fortfarande var placerad utanför tränarduon Joel Cedergrens och Roger Franzéns "idealuppställning".

Sett till Jón Gudni Fjólusons förvandlingsnummer från bänkspelare till nyckelspelare i fyrbackslinjen är det lätt att undra om det inte också i detta fallet handlar om förtroende eller brist på detsamma ...

Med Rúnar i truppen tycker jag det var tveksamt att lägga pengar på Johan Lundgren – hur bra denne än är – från ÖIS, när ekonomin uppenbarligen blödde. För det lär ju inte ha uppdagats den här veckan. Eller?

Nej, försök i stället att sälja i sommar. Nämnde Fjóluson är en tänkbar inkomstkälla vid en transfer (om han får spela och visa hur duktig han är, vill säga). Dennis Olsson kan vara en annan (även om ytterbackar sällan ger stora pengar). Joakim Nilsson bör lånas ut snarast, och till nästa år tror jag det räcker med en huvudtränare. I alla fall om vi lever med bilden av att Giffarna fortfarande har för dyr personal. Eller för hög personalkostnad, rättare sagt.

Och så undrar man förstås varför fastigheterna, som skulle säljas förra året aldrig såldes?!