Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortfarande inga livstecken från försvunna Regina

Hemsidan uppdateras kontinuerligt och har många besökare, facebookgruppen får nya medlemmar varje dag.
Men några livstecken från Regina har hennes vänner inte fått.
Jag funderar på det jämt, och syrran med. Men det är inte samma sorg längre, det blir ju vardag igen, säger Lena Sundbom.

Det har gått tre veckor sedan 16-åriga Regina lämnade stödboendet i Granloholm för att ta bussen till kulturmagasinet. I dag vet ingen var hon befinner sig eller varför hon inte kom tillbaka till boendet på lördagseftermiddagen.

Varför har ingen sett henne? Och varför har ingen sett henne på tåget? säger Lena Sundbom, Reginas gode man.

De värsta farhågorna har vandrat förbi näthinnorna flera gånger. Illegal organdonation är ett skräckexempel. Trafficking ett annat.

Hur illa det än är är det viktigt att gå till botten och se hur det fungerar. Det kanske kan rädda andra, säger Petra Skaränger.

Lena Sundbom och hennes väninnor är övertygade om att något har hänt 16-åringen och tycker att många signaler tyder på det, sättet hon kom till Sverige på, att hon ska ha förts hit av en okänd man som lämnat henne utanför Migrationsverket i Sundsvall. Att hon inte hade några identitetshandlingar med sig och att hennes föräldrar ska vara döda.

Det här handlar om Regina, men det är så mycket större. Vi vill inte ta till oss vad som händer, principiellt är det extremt viktigt. Ska det vara möjligt att barn och ungdomar, som Sverige tagit ansvar för, bara kan försvinna? säger Petra Skaränger.

Tidigare har det avslöjats att flera ensamkommande flyktingbarn utsatts för trafficking efter att de försvunnit i Sverige.

Om hon har gett sig av självmant har hon ljugit hela vägen. Jag har jobbat med många barn och tycker att jag har personkännedom. Jag tror inte att hon har stuckit själv, hon är för naiv för det, säger Lena Sundbom.

Men det finns många som är av annan uppfattning och polisen misstänker inte något brott.

Jag tror inte att vi får träffa henne igen. Men jag hoppas det, säger Lena Sundbom

På hemsidan uppmanas människor att höra av sig om de sett försvunna Regina och en hel del tips har trillat in, ett av dem hoppas Lena Sundbom extra mycket på.

En indonesisk kvinna har mejlat till mig och hon skulle vidarebefordra uppgifterna till sitt nätverk, på sitt språk.