Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt starkt resultat för Sundsvall Energi – sex miljoner bättre än budgeterat

En delårsrapport visar ett resultat på 45 miljoner kronor, vilket innebär att Sundsvall Energi levererar ett resultat som är sex miljoner bättre än budgeterat.

Det starka resultatet grundar sig i flera faktorer, men framför allt har tillgängligheten på produktionsanläggningarna varit god. Det leder i sin tur till lägre energi- och underhållskostnader, skriver Sundsvall Energi, i ett pressmeddelande.

– Vi ser även en stark utveckling av elhandeln där allt fler Sundsvallsbor väljer det lokala alternativet, säger Anders Jonsson, vd vid Sundsvall Energi.

Trots en stark start på året väntas dock prognostiserat resultat för helåret bli 43 miljoner.

– Detta är den verklighet som bolaget måste förhålla sig till. En stark början av året följs av en period med stora kostnader för reparation och underhåll på anläggningar under sista tertialet, samtidigt som värmeleveransen sjunker i takt med utetemperaturen stiger, säger Anders Jonsson, i ett pressmeddelande.

FLER NYHETER:

Bröt sig in på inhägnat område och stal flera hundra liter diesel

För Plus-kunder: Inga fler bussar ska stanna på Navet – se skisserna som visar alla förändringar

Allt du behöver veta inför Hockeyallsvenskan – missa inte Hockeypuls uppesittarkväll

För Plus-kunder: 51 vägprojekt i Sundsvall som ska bli klara i höst – här är hela listan

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.