Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatta problem med snösprutningen i Getberget

Problemen med snösprutningen i Getberget fortsätter.
Efter tre inställda tävlingar för säsongen börjar nu tålamodet att tryta för Getbergets alpina.
– Vi kastar inte in handduken än, men just nu känns det faktiskt motigt, säger Mats Gustafsson.

I helgen var det Getbergets alpinas tur att arrangera den tredje och sista deltävlingen av Lilla världscupen, men eftersom vattentillförseln till det nya snökanonsystemet frusit, var man tvungna att ge upp tävlingen och låta Sundsvalls slalomklubb anordna den.

Läs även: Kommunen undersöker olika lösningar på vattenproblemet

Vid en besiktning av backen i lördags insåg Mats Gustafsson, ordförande i Getbergets alpina, att även den klassiska tävlingen Killingslalom om två veckor, måste ställas in på grund av för lite snö.

– Det är förjävligt trist. Det är nog första gången den ställs in vad jag vet. Killingslalomen är vårt starkaste varumärke. Ett år hade vi 248 startande med åkare från Mälardalen ända upp till Västerbotten.

Getberget har en helt ny snöanläggning, men systemet har krånglat av olika anledningar med försenad säsongsstart och inställda tävlingar som följd.

Tidigare artiklar:

Nytt snökanonsystem förlänger skidsäsongen med månader.

Allt klart för snöläggning på Getberget

Ingen snö i sikte på Getberget – nya problem med miljoninvesteringen

Grundproblemet är att vattnet tar slut i dammen som rymmer 6000 kubikmeter. När kylan uteblir i början av säsongen blir det svårt att komma ikapp eftersom tillflödet till dammen fryser.

Klubben för en kontinuerlig dialog med kommunen och de är överens om att något måste göras.

– Nu måste vi hitta en lösning tillsammans med kommunen, så här kan vi inte hålla på. Vi måste få tillgång till mer vatten under hela säsongen. Vi var lite stukade redan efter förra året så vi skruvade ner satsningarna till i år. Nu misslyckas vi även med det och det känns riktigt surt, säger Mats Gustavsson.

Klubbens tre planerade tävlingar är inställda, endast en klubbtävling har genomförts.

– Vi förlorar ett netto på 60 000 kronor den här säsongen, pengar som annars skulle gå tillbaka till verksamheten. Nu när vi inte har hela backen i gång kan vi heller inte ta emot lika många till skidskolan och då får vi färre nybörjare till träningsgrupperna. Vi måste reducera priset på liftkorten, när resultaträkningen görs så finns inte mycket positivt, säger Mats Gustavsson.