Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatta vädervarningar i USA

Oväder med skyfall och virvelstormar fortsätter att skörda tiotals dödsoffer och lamslå trafiken i södra och centrala USA.
Meteorologerna spår fortsatta problem med regn och snöoväder.

Annons

Väntade översvämningar, stormar, tromber samt stora snö- och regnmängder gör att det nationella meteorologiska institutet utfärdat vädervarningar i över 20 delstater, från Texas i söder och så långt norrut som Maine.

Sedan dagarna före jul har redan minst 43 människor mist livet i väderrelaterade olyckor i en rad delstater, där byggnader raserades och fordon sveptes bort av vindar och vatten.

Guvernörerna i Alabama, Georgia, Mississippi, Missouri, New Mexico och Texas har förklarat krisläge i delar av eller hela sina delstater.

Trafiken har drabbats av stora störningar. Mängder av vägar har stängts av och under måndagen var 1 100 flygningar i landet inställda och ytterligare 1 640 var försenade. Frustrationen bland människor på landets flygplatser var stor, och ilskan och väntetiderna blev inte mindre av att 1 640 flygningar ställdes in och 6 400 försenades redan på söndagen.

I delstaten Oklahoma uppger medier att cirka 100 000 abonnenter saknar el.

Vädersystemet som slagit så hårt mot landet byggdes upp i södra USA i onsdags och förvärrades av ovanligt varm luft för årstiden.