Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsätter kämpa med välfärdsfrågor

Nätverk Timrå hade som mål att få 1 000 röster.
Man nådde inte riktigt fram men det var inte långt ifrån.
– Vi har gjort en fantastisk valrörelse, säger talesperson Lotta Borg.

Med en budget långt under många av de andra etablerade partierna så lyckades Nätverk Timrå bra i valet. De slog sig in i kommunfullmäktige med lika många mandat som Folkpartiet och Vänstern. Ja, de fick till och med mer än Centern som var tredje parti i förra valet.

– Vi har varit i gång sedan i april och gick från noll till 833 röster. Det är väldigt bra med tanke på att vi inte varit i närheten av vad de andra partierna haft att spendera på valet, säger Robert Thunfors en av partiets två talespersoner.

Han får medhåll av partikollegan och tillika talespersonen Lotta Borg. Hon tycker att man gjort en bra valkampanj och nu tänker man jobba vidare med välfärdsfrågorna i partiet.

Under de kommande fyra åren kommer man också att driva kampanjer för att förstärka sin plats bland kommuninnevånarna. Och i fullmäktigesalen kommer nykomlingarna också att synas.

– Vi ska vara aktiva både med motioner och att gå upp i talarstolen, lovar Lotta Borg.

Partiet fick tre mandat i kommunfullmäktige. Det räcker inte till den vågmästarroll man hade hoppats på men man är beredd att kämpa i många frågor tillsammans med andra.

– Vi är villiga att samarbeta med alla partier som vill satsa på välfärdsfrågorna skola, vård och omsorg. Däremot så tror jag inte att vi kommer att gå i någon allians med några, säger Robert Thunfors.

Det Nätverk Timrå däremot inte tänker medverka till är, som de själva uttrycker det; "Vi säger nej till stora och dyra räddningspaket för Timrå IK och andra idrottsföreningar." Man säger också nej till ett annat samarbete inom partiet.

– Vi tänker inte samarbeta med Sverigedemokraterna. Vi delar liksom inte värdegrund med de människorna, konstaterar Thunfors.

Starkast är Nätverk Timrå på Tynderö där de fick 16,5 procent av rösterna. Med det är man andra parti i kommunen. Sämst gick det i Bergeforsen där 4,2 procent röstade på partiet.