Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förtvivlad mormor: Idrotten stöter bort barnen – ungdomsledare måste öppna ögonen

Jag är en mormor vars hjärta blöder. Mitt barnbarn var nyligen på en helt ny aktivitet för honom. En aktivitet som inte handlade om sport. När han gick därifrån så var han mycket nöjd. Han sa: "Det är första träningen jag går på som ingen sa att jag är dålig eller att jag inte kan".

Jag har legat sömnlös och funderat, blivit ledsen och blivit arg. Det är tydligen inte ledarna som sagt så utan andra deltagare. Men hur kan ledare låta bli att se och höra sådana kommentarer? Ska inte ledarna inspirera och lära barnen hur man bemöter varandra? Är inte ett av målen med idrotten att stärka individen och ge gemenskap?

Om man redan som 6-7-åring får höra att man inte duger, hur ska man då ta sig vidare?

Alla vi vuxna har ett ansvar att bemöta denna mobbing. Ungdomsledare måste få upp ögonen för vad som händer. Det är inte bara eliten och de bästa som räknas, alla måste få chansen att lära sig i sin egen takt.

Mitt barnbarn är aktiv på sin fritid, de är aktiva inom familjen. Jag tycker det är förfärligt när idrotten stöter bort barn på det här viset. Han har tidigare provat tre, fyra olika sporter med samma resultat.

Av hänsyn till mitt barnbarn så väljer jag att vara anonym trots att jag helst vill ställa mig på torget och skrika ut vad jag känner och tänker. Det mullrar i mitt inre!

Förtvivlad mormor

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel