Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förvaltningen som har flyttat runt mest

Annons

Jag har jobbat i närmare 40 år inom socialtjänsten. För varje byte av socialchef har det alltid blivit någon förändring, och inte kan man säga att det har blivit till det bättre. Tänk alla små chefer i olika led.

• Först 1974 då alla småkommuner slogs ihop till stor-Sundsvall. Man beslutade då att behålla lokalkontoren för att besökarna skulle få fortsätta att ha nära till sin socialsekreterare med flera.

• Efter tolv år började man att fundera på kommundelsnämnder men så blev inte fallet utan 1988 blev det distrikskontor/-nämnder. Då skulle man flytta ut igen till de små orterna såsom Njurunda, Skön med flera. Den nya socialdirektören som tillträdde år 2000 kom på idén att åter flytta in allt igen till Sundsvall.

• Februari 2005 flyttade en del av socialtjänsten till Sidsjövägen/Grönborgsgatan.

• Återigen flytt av socialtjänsten 2014 till kommunhuset. Det måste ju kosta en hel del med alla flyttar eftersom det måste köpas nya möbler och annan diverse utrustning som inte passar i de nya rummen.

Jag tror inte att någon förvaltning i kommunen har haft så många omorganisationer och flyttar som socialtjänsten.

Läs fler insändare här:

Agnes

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel