Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forward tillbaka i Timrå IK efter skada – två hemmamatcher väntar

Hockeyallsvenskan, omgång 29.
Timrå IK–VIK Västerås HK, Timrå isstadion, 19.00.

Läget i laget

Marcus Bohman (ljumske), Simon Fernholm (ljumske), Johan Johnsson (axel) och Alexander Lindgren (hjärnskakning)saknas fortfarande. Andreas Molinder är tillbaka i truppen efter sin knäskada.

"Molinder är helt återställd och med i matchtruppen, han gick som extra forward i dag, men vi får se hur vi ställer upp i morgon. Simon Fernholm kör för fullt nu också och är på väg in i spel, men inte riktigt redo", säger Timråtränaren Roger Forsberg.

Modolånet Albin Carlsson är fortfarande med och det gäller även junioren Marcus Sirén. Johan Mattsson får chansen i målet.

"Albin Carlsson spelar med oss tills vidare, men Modo åkte på en skada på Nichlas Torp nyligen så vi får se vad som händer med deras trupp. Ohre har stått i tre matcher nu och vunnit två, men vi förlorade senast. Sedan har Mattsson kämpat på och gjort det bra och det är en konkurrenssituation mellan målvakterna", säger Roger Forsberg.

Tränarsnack

"Det finns en hel del saker som vi gör bra mot Leksand och som vi kan ta med oss till Västeråsmatchen. Sedan finns det en del andra saker som vi gör mindre bra och behöver förbättra. Vi har studerat matchen på DVD tillsammans med laget och visat på vårt agerande i vissa situationer på isen och därefter kommit med förslag på förbättringar så att vi kommer rakare på mål och kanske kan peta in några fler puckar framöver. Mot Leksand så släpper vi även in tre mål och det är ett för mycket", säger Roger Forsberg.

Notera att ...

... två raka hemmamatcher väntar för Timrå IK, först mot Västerås och sedan mot Karlskoga.

... den finske backvärvningen Niklas Tikkinen gjorde sitt första mål i Timrå IK i den förra matchen mot Leksand.

... lagen har vunnit en match var under säsongen tidigare möten. Timrå IK vann efter förlängning i september, 3–2, och Västerås vann på hemmais i oktober, 4–2.