Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotboll för livet

När projekt drog i gång förra året fanns ett tiotal tjejer på plats, men varje vecka kom det fler — och fler.

– Alla bor här i Nacksta och jag känner nästan alla, säger Jenny Nguyen.

Hon har varit med nästan från starten och trivs – som alla andra.

– När kommer Tomten?

– Lennart, kan vi byta lag nu?

Det är mycket energi när Nacksta Fotbollstjejer träffas och i dag är stämning extra skruva - det är julavslutning och en tomten ska komma. Verksamhetsledare Lennart Lummi svara lugnt på alla frågor. ST Sportens frågor också.

– Det har gått över alla förväntan, jag var jätteglad när vi hade blivit runt 20 stycken, men nu är vi runt 40 stycken varje gång.

Aya Khreis dunkar iväg ett skott utanför det lilla innebandymålet.

– Det är så små mål, jag blir sur! Det går ju inte att skjuta bra skott, hojtar hon.

Hon är född i Sverige, men hennes föräldrar är från Libanon.

– Det är väldigt många olika nationaliteter här och många av tjejerna har föräldrar med tuffa erfarenhet, men här kan alla samlas och känna samhörighet och träffa nya kompisar. Det är väl mer en aktivitet än egentlig träning, men det är något att samlas kring, säger Lennart Lummi.

Det har inte varit så svårt att hitta faddrar och sponsorer.

– Vi gick in och köpte träningskläderna till tjejerna, så att de ska känna sig som fotbollsspelare också, säger Åsa Hansson från Norrporten.

På torsdag fyller Nackstas fotbollstjejer 1 år. Sedan starten i Lennart Lummi kört 13o träningar. projektet löper fram till sommaren, men Lummi hoppas på en fortsättning och att det till slut ska utvecklas till en förening.

– Det finns tankar på det. Det gäller att få föräldrar att engagera sig också, först då kan det utvecklas till något mer, säger han.

Till våren ska ett par spelare från SSDFF:s A-alg komma och hälsa på. Nacksta Fotbollstjejer har redan varit och besökt Norrporten och sett SDFF spela.

– De ser upp till de här tjejerna och jag tror aldrig att a–lagsspelarna har fått skiva så mycket autografer tidigare, säger Lennart Lummi.

Sedan kommer äntligen tomten – och Nacksta Fotbollstjejer har tydligen skött sig. Alla får var sitt paket.