Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20–årsjubileum för Lilla-VM – där fotbollen står i fokus: "Målet är inte att vara störst utan bäst"

Thulevallens fotbollsplaner har kryllat av fotbollslag i helgen då Lilla-VM avgjorts. Det var många glada miner och fotbollssugna ungdomar som var på plats för att delta.
"Det är kul att möta så många olika lag", säger Anton Olsson som spelar för Stöde.

Annons

För 20:e året i rad arrangerades den årliga fotbollscupen Lilla-VM i Matfors av Matfors IF. Cupen har blivit större med åren och i år var det totalt 124 lag anmälda.

– Vi har nog aldrig haft så här många lag som vi haft i år, det är väldigt populärt, säger Lars Nilsson, cupansvarig.

Största delarna av lagen kommer från de norra delarna av Sverige men även lag från södra Sverige var anmälda. Lilla-VM vill fortsätta att växa kommande år, men målet är inte att vara den största cupen.

– Vår målsättning är att vara den bästa cupen som fotbollsspelarna har varit på. Vi försöker att vara bäst på alla områden, säger Lars Nilsson.

Thulevallen bjöd på många glada miner och glädjejubel av deltagarna. En sak som spelarna har gemensamt är att de älskar fotboll.

– Det bästa är att få spela så mycket fotboll och möta så många olika lag. Vinna är också kul men huvudsaken är att man har roligt, säger Tilde Bergman, som spelar för Stöde.

Ett stort evenemang kräver också en del resurser. Bland alla funktionärer som var på plats fanns också domarna som gjorde ett viktigt jobb.

– Det är andra året som jag är domare, det är kul eftersom att det är min förening som arrangerat det. Jag minns själv när jag spelade Lilla-VM, det var speciellt med en lokal cup och man hejade på alla, säger domaren Sara Lindblom.

För att fortsätta växa som cup har många av matcherna livesänds, något som är nytt för i år.

– Det är något som har uppskattats, dem som inte har möjlighet att vara plats kan följa cupen ändå, säger Lars Nilsson.

Varför tror du att Lilla-VM har blivit så stort?

– På Thulevallen är det massa tält och mycket folk. Som spelare känner man sig i centrum, det är en himla stämning och det tror jag är en stor faktor till att så många kommer hit, säger Lars Nilsson.

Mer läsning

Annons