Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ålander testas på ny position när GIF möter Örebro

/

GIF Sundsvall möter Örebro i en träningsmatch som spelas i Gävle.
Då testas Stefan Ålander som högerback inför allsvenska omstarten mot Göteborg.
– Han är en så klok och duktig fotbollsspelare, säger tränaren Joel Cedergren.

Annons

Nästa söndag drar Allsvenskan i gång igen efter uppehållet och GIF Sundsvall tar då emot IFK Göteborg på hemmaplan.

I den matchen är Robert Lundström avstängd, och därför testar Giffarna mittbacken Stefan Ålander som högerback i lördagens träningsmatch mot Örebro som spelas i Gävle.

– "Robban" spelar inte eftersom han är avstängd mot Göteborg. Vi ska testa Stefan där nu så får vi se hur det ser ut. Stefan är en så klok och duktig fotbollsspelare så det kommer säkert gå bra, säger GIF-tränaren Joel Cedergren.

De som inte kommer till spel är Simon Helg som är sjuk och Marcus Danielson, Eric Larsson och Peter Wilson som är skadade sedan tidigare.

– Offensivt tycker vi att vi hade svårt att skapa målchanser på slutet av våren, så vi hoppas skapa mer än vi gjorde innan serien avslutades. Det betyder att vi ska försöka spela oss förbi Örebros lagdelar för att ta oss till bra lägen. Defensivt har vi släppt in hälften av målen på inlägg under våren. Där måste vi absolut skydda boxen på ett bra sätt vid inlägg, men även förhindra att det kommer inlägg, säger Cedergren.

GIF-spelarna har de senaste dagarna fått göra sin egen analys av vårsäsongen som de sedan delat med sig av till tränarduon Cedergren och Roger Franzén.

– De har analyserat både offensiven och defensiven. Sedan har vi tränare inte berättat hur vi ser på vårsäsongen utan det syr vi ihop med spelarnas åsikter till veckan, säger Joel Cedergren.

Mer läsning

Annons