Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt inför Giffarnas match mot guldjagande Norrköping

IFK Norrköping är i allra högsta grad med i guldracet. På söndag kväll kommer GIF Sundsvall på besök till Nya Parken. Här är allt du behöver veta inför duellen.

Annons

IFK Norrköping–GIF Sundsvall, Nya Parken, 17.30. Allsvenskan, omgång 24.

Läget i laget

Eric Larsson och Shpetim Hasani är tillbaka efter avstängningar och ersätter Filip Tägtström och Leo Englund. Truppen som i övrigt är densamma som mot Åtvidaberg senast. Englund har känning i ett knä och stannar hemma där Tägtström och Peter Wilson spelar U21-match. Stefan Ålander hemma med sitt sargade knä. Robert Hammarstedt är på bättringsvägen efter sin hjärnskakning och Daneil Sliper har börjat träna med laget igen.

Så spelar GIF Sundsvall

Preliminär uppställning (4–4–2)

Startelvan: Tommy Naurin – Eric Larsson, Joakim Nilsson, Jón Gudni Fjóluson, Dennis Olsson – Robbin Sellin, Rúnar Sigurjónsson, Lars Gerson, Sebastian Rajalakso – Pa Dibba, Shpetim Hasani.

Övriga: Jonathan Malmberg (mv), Marcus Danielson, Adam Chennoufi, Erik Granat, Granit Buzuku, Simon Helg och Johan Eklund.

Motståndarprofilen

10) Emir Kujovic. En minst sagt välväxt forward (88 kilo fördelade på 194 centimeter) som gjort stor succé den här säsongen. Med 14 mål jagar han Henok Goitom i skytteligans topp. Segerskytt och bäst på planen när GIF tog emot Norrköping i våras och förlorade med 1–0.

Notera att ...

... GIF är fria från utvisningar, men som vanligt när det drar ihop sig till höst riskerar ett antal spelare att bli avstängda vid nästa gula kort. Just nu är det Rúnar Sigurjónsson, Robbin Sellin, Johan Eklund och Leo Englund.

... Norrköping är med i guldjakten – precis som de kommande motståndarna för GIF Sundsvall AIK och IFK Göteborg.

... GIF har tagit 16 av sina 26 poäng på bortaplan den här säsongen och med det är man femma i bortatabellen. Hemma har det, som bekant, gått betydligt sämre. Bara Åtvidaberg har färre poäng (nio) än Giffarnas tio.

... Norrköpingstränaren Janne Andersson har i stort sett en skadefri trupp. Andreas Hadenius åkte på en stukning i den senaste U21-matchen och är det enda mörka molnet. Inga avstängningar stör heller.

... "Man skulle kunna tro att Sundsvall ligger lågt och satsar på omställningar på bortaplan, men så är det inte. De har ett bra grundspel och så är de ett karaktärsstarkt lag", säger Janne Andersson till Norrköpings-Tidningar.

Så följer du matchen

C More Fotboll sänder matchen. Ett annat alternativ är att följa vår liverapportering i textform på ST.nu.

Mer läsning

Annons