Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avspark

Allsvenskan, omgång 20
GIF Sundsvall–Örebro SK, Norrporten Arena, 16.00.

Annons

Läget i laget

Skadeläget har ljusnat men Daniel Sliper och Lloyd Saxton har fortsatta problem och tränar vid sidan om. Peter Wilson är tillbaka i matchträning men saknas i truppen.

Johan Eklund är tillbaka efter sin ledbandsskada, precis som nyförvärvet Shpetim Hasani, som haft problem med en vad i veckan.

Lars Krogh Gerson är avstängd efter att ha dragit på sig sitt tredje gula kort för säsongen mot Kalmar.

Så spelar GIF

Preliminär startelva (4-4-2):

Tommy Naurin – Eric Larsson, Joakim Nilsson, Jón Gudni Fjóluson, Dennis Olsson – Robbin Sellin, Stefan Ålander, Rúnar Már Sigurjónsson, Sebastian Rajalakso – Pa Dibba, Leo Englund.

Avbytare: Jonathan Malmberg (mv), Marcus Danielson, Robert Hammarstedt, Adam Chennoufi, Simon Helg, Shpetim Hasani, Johan Eklund.

Så spelar Örebro

Preliminär startelva (4-4-2): Oscar Jansson – Daniel Björnquist, Eidur Sigurbjörnsson, Christoffer Wiktorsson, Logi Valgardsson – Martin Broberg, Nordin Gerzic, Robert Åhman-Persson, Astrit Ajdarevic – Kalle Holmberg, Pär Ericsson.

Avbytare: Jacob Rinne (mv), Patrik Haginge, Erik Moberg, Jonathan Lundberg, Ayanda Nkili, Daniel Gustavsson, Daniel Nordmark.

Tränarsnack

Roger Franzén: "Vi har haft en bra vecka med ett lag som sett bättre och bättre ut i träning. Vi har fått tillbaka flera spelare vilket gjort att vi fått högre kvalitet och en bättre konkurrenssituation. Det har också gjort att vi fått med oss resultat på slutet."

"Vi och Örebro är två spelande lag. Vi har som alltid en ambition på vår hemmaplan att ta tag i taktpinnen och försöka styra matchen. Örebro är ett lag som hade förväntningar på sig att ligga högre i tabellen än vad de gör nu. Men det är ett lag med många duktiga spelare, och de har visat att de är spetsiga i sitt omställningsspel och duktiga på kanterna. Omställningar och fasta situationer blir viktiga."

Motståndarprofil

8. Astrit Ajdarevic. Den offensive mittfältaren blev nyligen klar för Örebro och återvände därmed till klubben han lämnade för fem år sedan. Som ung var han en stor talang och värvades till Liverpool från Falkenberg. Har dock aldrig blommat ut till sin fulla potential och inte hittat rätt roll i de övriga klubbar han representerat. Ajdarevic komm tillbaka till Allsvenskan inför säsongen då han blev utlånad till Helsingborg.

I sina bästa stunder en sevärd spelare som kan bjuda på det lilla extra. Duktig tekniskt och en skicklig passningsspelare.

Notera att

... Senaste mötet slutade 3–1 till Giffarna borta på Behrn Arena. Pa Dibba, Robbin Sellin och Simon Helg nätade den gången för GIF.

... Lagens formkurvor pekar åt rakt motsatta håll. GIF har två raka segrar med målskillnaden 5–0 medan Örebro har tre raka förluster och den tunga målskillnaden 1–10.

... Örebros anfallare Marcus Pode är avstängd efter tre gula kort. Fjolårssuccén Alhassan "Crespo" Kamara är fortfarande skadad och har inte gjort en enda match i Allsvenskan i år. Anfallskris?

... Shpetim Hasani kan få möta sina tidigare lagkamrater i Örebro. GIF-anfallaren lär mest vara aktuell för ett inhopp efter vadproblemen i veckan.

Mer läsning

Annons